Op Weg!

de kindercoachpraktijk van Nijmegen en omstreken

Soms kun je als kind, of als ouder, wel een steuntje in de rug gebruiken. Je bent in een patroon terecht gekomen waar je moeilijk zelf weer uit komt. Je weet wat je niet (meer) wilt. Maar wat wil je wel?

Als coach help ik kinderen en hun ouders bij problemen in en buiten het gezin. We onderzoeken samen wat je wèl wilt en hoe je dat kunt bereiken. Ik help je een stapje (of een paar) vooruit, waarna je zelf weer verder kunt, met meer vertrouwen in jezelf en je omgeving.

We werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we wel het probleem vaststellen, maar niet eindeloos op zoek gaan naar een oorzaak of een diagnose. We zoeken naar een oplossing voor het probleem of, als we erachter komen dat het een probleem is waarvoor geen oplossing bestaat, naar een manier om er op een goede manier mee om te kunnen gaan.

Kindercoaching

Kindercoaching is voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar èn hun ouders. Ik werk met kinderen en ouders samen om problemen te helpen oplossen. Dat betekent dat we samen eerst vaststellen aan welk probleem we (het eerst) gaan werken en dan gaan we samen op zoek naar een oplossing die past. Dit is voor ieder kind en ouder een andere oplossing.

Ben je bijvoorbeeld vaak bang, boos, verdrietig of verlegen? Zet je de hele klas op stelten, zonder dat dat je bedoeling is? Lukt het niet om op te letten in de klas? Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Wordt je gepest? Of pest jij zelf andere kinderen? Of heb je een heel ander probleem, waar je niet uitkomt? Neem dan gerust contact op. Samen zoeken we uit wat het probleem is en zoeken we een oplossing die voor jou werkt!

Kindercoaching is geschikt voor alle kinderen die in staat zijn om een gesprek(je) te voeren. Het maakt niet uit of je wel of geen diagnose hebt. Tijdens de coachingssessies praten we met elkaar, maken we tekeningen, gooien we zandzakken, hinkelen we van gevoelens naar gedachten, maken we een wandeling door de natuur of doen we nog iets anders. We zoeken naar vaardigheden die jij kunt leren, die helpen bij het oplossen van jouw probleem. Die vaardigheden ga je oefenen, met hulp van de mensen uit jouw omgeving.

Oudercoaching

Ouders kunnen ook zelf terecht voor coaching. Oudercoaching is geschikt voor alle ouders die graag eens in gesprek willen over hun dilemma's en onzekerheden als ouder.

Wil je het bijvoorbeeld in een individueel gesprek hebben over hoe je omgaat met bepaald gedrag van je kind(eren), ben je het onderling vaak oneens over je kind(eren) of heb je het gevoel dat je tekortschiet als ouder? Neem gerust contact op.

Ook mogelijk: samen met andere ouders een gesprek voeren, bijvoorbeeld over opvoeden en omgaan met lastig gedrag van je kinderen, met input van de kindercoach. Een bijeenkomst vol inzicht, (h)erkenning, tips en adviezen.