Op Weg!

de kindercoachpraktijk van Nijmegen en omstreken

Waar moet ik zijn?
Kindercoachpraktijk Op Weg is gevestigd in Nijmegen op Weidestraat 62.

LET OP: In verband met een grote verbouwing, werk ik op dit moment alleen 'op locatie'. Dat betekent dat ik naar je toe kom, bij je thuis, of dat we bijvoorbeeld afspreken in een wijkcentrum in Nijmegen.

Als de verbouwing klaar is, ben je weer van harte welkom in de vernieuwde praktijkruimte op de Weidestraat.


Wat gaat er eigenlijk gebeuren?
Bij het eerste gesprek, de intake, maken we kennis met elkaar en bespreken we kort het probleem. Dit gesprek is met de coach, de ouder(s) en het kind samen. Ik leg uit hoe ik werk en we spreken af hoe het na de intake verder gaat. De intake is een vrijblijvende kennismaking.

Kom je een training volgen? Dan gaan we na de kennismaking gelijk al aan het werk


Mag papa of mama mee?
Ja! Bij de coachingsgesprekken werken we altijd met kind èn de ouder(s) samen. De aanwezigheid van de ouder maakt het voor een kind minder spannend. Bovendien kun je samen veel betere oplossingen bedenken dan alleen.

Wil een (wat ouder) kind liever zonder ouder(s) komen? In overleg kan dat. Het intakegesprek is wel altijd samen met de ouder(s).

Uitzondering is de training Ik leer Leren; deze bijeenkomsten zijn voor tieners, zonder hun ouders.


Wie is de coach?
Mijn naam is Henny Petter en ik ben sinds 2013 coach voor kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen, die mij dagelijks laten zien dat opgroeien voor ieder kind anders werkt. Soms gaat het met sprongen, vaak gepaard met veel emotie, en soms lijkt alles stil te staan, inclusief het leren. Als coach wil ik vooral helpen om kinderen en ouders weer oprecht het gevoel te geven dat zij kunnen vertrouwen op zichzelf en op elkaar. Ik help met onderzoeken wat je wèl wilt, in plaats van het probleem dat je niet meer wilt. Oplossingsgerichte coaching heet dat.