Op Weg!

de kindercoachpraktijk van Nijmegen en omstreken

Soms zie je het als ouder even niet meer zitten met het opvoeden van je kind. Je weet niet goed hoe je met het gedrag van je kind om moet gaan. Of je vraagt je af hoe je jouw kind nu het best kunt helpen. Voor iedereen die hier wel eens tegenaan loopt, staat kindercoachpraktijk Op Weg open.


Coaching voor ouders

Ouders kunnen bij Op Weg terecht voor coaching, samen of alleen. Oudercoaching is geschikt voor alle ouders die graag eens in gesprek willen over hun dilemma's en onzekerheden als ouder.

Wil je het bijvoorbeeld in een individueel gesprek hebben over hoe je omgaat met bepaald gedrag van je kind(eren), ben je het onderling vaak oneens over je kind(eren) of heb je het gevoel dat je tekortschiet als ouder? Neem gerust contact op!

We onderzoeken samen het probleem en bekijken welke vaardigheden je kunt toepassen om hier (beter) mee om te gaan. Je zult merken dat je veel vaardigheden al in huis hebt. We kijken samen naar het juiste moment om jouw kennis en kunde in te zetten. Vaak helpt het al om eens vanuit een andere invalshoek naar een probleem te kijken. We zoeken samen dat andere perspectief.

Samen met anderen

Het is ook mogelijk om bij elkaar te komen met verschillende ouders om, begeleid door de coach, eens samen te praten over bijvoorbeeld opvoeden, opgroeien en omgaan met (lastig) gedrag van je kinderen. Je kunt dit zelf organiseren met bekenden of je geeft je belangstelling door via opwegkindercoach@gmail.com. Zodra er een groepje belangstellenden is, prikken we dan een datum en plaats voor de bijeenkomst.


Gratis workshops

Op Weg biedt ook workshops aan ouders. Deze hebben de vorm van de welbekende 'tupperware party'. Je organiseert een avondje bij jou thuis voor vrienden en bekenden en de kindercoach van Op Weg komt een workshop geven.

Je kunt kiezen uit drie verschillende workshops.

1) Workshop Ik leer Anders; een informatieve avond over beelddenken en hoe de training Ik leer Anders kinderen kan helpen om de lesstof op school beter te onthouden. Natuurlijk gaan we ook even zelf proberen hoe dit werkt. Wie weet ontdek je je eigen beelddenk-talent!

2) Workshop Kindercoaching. Wat is kindercoaching nu eigenlijk? Hoe werk je oplossingsgericht met kinderen en waarbij kan het helpen? In deze workshop ga je zelf aan de slag met een paar werkvormen die bij Op Weg worden toegepast en ervaar je de kracht van oplossingsgericht werken.

3) Workshop Ik leer Leren. Deze workshop biedt een inkijkje in de training die normaal alleen toegankelijk is voor tieners en geeft inzicht in hoe leren werkt. Een aanrader voor ouders van middelbare scholieren.

De workshops duren ongeveer een tot anderhalf uur en kosten niets.

Waarom gratis? Omdat iedereen hierbij wint! De gastvrouw/-heer en de gasten krijgen een gezellige en informatieve avond vol inzichten en Op Weg bereikt meer ouders en kan op die manier meer kinderen een steuntje in de rug bieden.


Wil je nog iets weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op!